За себе си

Искаш нещо да се случи, но се страхуваш нещо да не стане

Първата стъпка към промяната на каквото и да било е да знаеш и да приемеш, че ти си го избрал да бъде, каквото е. Ако не можеш да приемеш този факт в личен план, съгласи се с него посредством разбирането си, че Всички сме Едно Цяло. Тогава стреми се да създадеш промяна не защото нещо е погрешно, а защото то вече не е точна изява на това Кой Си.

Има само една причина да се прави каквото и да било: за изява пред Вселената на това Кой Си Ти.

Прави каквото пожелаеш. Прави това, което изразява същността ти, което те представя в по-величествен вариант на самия Теб. Ако искаш да страдаш, страдай.

Но не осъждай и не порицавай, тъй като не знаеш защо нещо се случва и до какво ще доведе.

И запомни следното: онова, което порицаеш, на свой ред ще порицае теб и един ден ти ще се превърнеш в онова, което си осъдил.

– Ами ако няма ад, това значи ли, че мога да правя каквото си пожелая, да се държа както си поискам и да върша каквото и да е, без да се страхувам от възмездие?

– Страх ли ти е необходим, за да бъдеш, да правиш и да имаш онова, което по същество е правилно? Трябва ли да бъдеш заплашван, за да си „добър“? Кой има последна дума по въпроса? Кой поставя ограниченията? Кой определя правилата?

Ще ти кажа следното: Ти си създателят на собствените си правила. Ти поставяш ограниченията. И ти решаваш колко добре си се справил и колко добре се справяш в момента. Защото ти си този, който е решил Кой и Какво Си Наистина и Кой Искаш да Бъдеш. И ти си единственият, който би могъл да оцени колко добре се справяш.

Ако мислиш, че си потиснат, че си „вкиснат“ и че нищо добро няма да излезе, помисли пак. Ако мислиш, че светът е лошо място, пълно с отрицателни събития, помисли отново. Ако мислиш, че животът ти се разпада на парчета и ако ти изглежда, че никога няма да успееш да го подредиш отново, помисли пак.

Можеш да се тренираш да го правиш. (Виж колко добре си се тренирал да не го правиш!)

–   Благодаря ти. Процесът никога не ми е бил излаган толкова ясно. Ех, да беше толкова лесно да се направи, колкото е да се каже! Но сега си мисля, че поне го разбирам добре.

–  Ако ти е нужно да преговорим, имаме на разположение няколко живота.

 

Из  „Разговори с Бога“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *