За себе си

Има само 2 начина, за да бъдем щастливи…

Две са основните причини, да се чувстваме нещастни.

Първата е, че разчитаме, че другите ще приложат нашата ценност, нашето вярване, вместо нас. Ако ние изразяваме любовта си по един начин, да очакваме, че и другият ще я показва по същия. Ако ние обичаме да подреждаме, да чистим, да очакваме, че и другият ще почиства по същия начин. Ако ние имаме едни разбирания как се гледат деца, да очакваме, че и другият ще постъпва по същия начин. Това е невъзможно…

Поемете отговорност за собствените си ценности! Ако помолите, ако обясните от какво имате нужда, как бихте искали да се случват нещата – така ще поемете отговорност за собствените си вярвания. И дори има шанс да ги промените, което само ще ви помогне да вървите напред.

Втората е, когато, за да удовлетвориш твоята ценност, ти се „втвърдяваш“, ставаш строг, имаш тиранични правила, командваш другите. Налагаш своите разбирания със сила и агресия върху тях.

За да удовлетворите вашите желания, не пречете на другите да удовлетворяват своите. Помислете какво е наистина важно за вас, какво цените, как разбирате живота и го обяснете на другите. Дори да не го получите, ще сте спокойни, че сте били искрени пред себе си и сте направили необходимото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *