За себе си

Планетата търси връзка с нас

  •  
  •  

   Знамение, послание, знак, урок, предупреждение – както решите, така приемете ограничението, в което сме поставени. Който и да е неговият причинител, резултатът е страх и промяна в досегашния начин на съществуване. Планетата има много различни начини за осъществяване на контакт със своите обитатели. Вселената също. Но когато Земята проговори с назидателен тон – тогава става срашно. Земетресения, наводнения, болести – как наистина очаквате планетата да се свърже с нас? По имейл?

   Не е задължително всичко да става толкова апокалиптично. Коронавирусът не е най-страшното, което може да ни се случи. Той е само предупреждение. За начина, по който се отнасяме с тялото си. Имунната ни система е способна да се справя с всякакви вируси. Ако не успява – какво не е наред с нея? Плодовете и зеленчуците са основното средство за борба с вирусите. Доставяме ли й достатъчно от тях? Какво я прави слаба? Стрес, страх, гняв, раздразнителност, омраза – помагат ли й? Мръсна околна среда, нечисти взаимоотношения, безсмислени действия, носещи ни само неудовлетворение – заздравяват ли я?

   Коронавирусът не е коронният номер за наказание на средата, която обитаваме. Повярвайте. Просто помислете с какво да помогнете на себе си и на планетата, когато опасността отмине. Забележете, че дори вече го правите. Затворени вкъщи, хората започнаха да чистят домовете си, да изхвърлят ненужното, да подреждат около себе си, да приготвят сами храната си. Ограничени отвън, получиха възможност да общуват с близките си, с децата си, с любимите си. Да, много връзки няма да издържат. Но това пак е шанс, да поправите там, където сте сбъркали. Когато човек започне да чисти около себе си, той продължава с почистването и вътре в себе си. И да, нямате нужда от всичко това, което сте струпали. Повишаването на вибрациите на колективното съзнание може би звучи сложно – но то е обикновено изчистване от всичко негативно, с което сме се обградили отвън и отвътре. И да, необходимо е вече, за да живеем всички по-добре. Вижте децата – при тях подобно натрупване няма. Там всичко си работи добре.

   Всеки  човек има безпогрешно усещане, уникална сетивност и безграничен разум. Всеки човек знае кога и как се чувства най-добре. В мир. В хармония със себе си – с тялото и с душата си. Позволете си го. Дайте си шанс за промяна.

 

Автор: „За себе си“

Снимка: Стоян Главов, над пещера „Проходна“