За себе си

Изобилие

  •  
  •  
   Пожелайте си нещо. А сега си го пожелайте пак, но още по-хубаво. Опитайте трети път да си го пожелаете, като дорисувате още подробности и направите желанието си още по-прекрасно. Хм, не е лесно, нали?!
   Да си пожелаваш хубави неща и да фантазираш положителни картини е предизвикателство. Особено за ум, свикнал да потъва в тъмни мисли, трескаво препускащ в страх и безпокойство. Всъщност това е просто ум, който е трениран да мисли така… Днес му дайте друго упражнение. Вземете други боички. Разширете положителните хоризонти. Помечтайте без страх. Помечтайте с размах.
   Границите си ги поставяме сами. Кракът, който ни препъва, обикновено е нашият собствен. Представете си, че имате малка фея на рамото си, която трескаво чака да изпълни следващото ви желание. Да, тя чува мисли, да, може и да не е на глас. Не се отчайвайте, ако по средата се втурнете да разваляте всичко и посегнете към черната боя. Когато решите, опитайте пак. Тя ще бъде там. Тя е търпелива. Ще се събуди, веднага щом усети светлина във вас.
Автор: „За себе си“
Картина: „Изобилие“